skiba plac logo
News

Fasolka po...

1. Fasolę zalać wodą i zostawić na noc do napęcznienia. 2. Odcedzić fasolę i zalać świeżą wodą w oso...


News

Kolorowe leczo...

1. Obrać cebulę, przekroić i pokroić w plasterki. 2. Obrać czosnek i drobno posiekać. 3. Umyć cukini...


News

Kiełbasa podwawelska...

1. Przekroić na pół każde pęto kiełbasy, a następnie naciąć skórkę z jednej strony w poprzeczne pas...


News

Szynka pieczona...

Przepis: 1. Podgrzać na suszej patelni kmin oraz kminek aż zaczną intensywnie pachnieć. Przełożyć d...


News

Pieczony schab...

Przepis: 1. Ugotować jajka na twardo w osolonej wodzie, ostudzić, obrać a następnie oddzielić żółtka...


News

Sałatka z...

Przygotowanie: 1. Usunąć zewnętrzne liście z kapusty pekińskiej a resztę poszatkować a następnie u...


News

Sałatka z...

Przepis: 1. Obrać cebulę, przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki. 2. Obrać mango i pokroić n...


News

Ciepła kanapka...

1.  Oczyścić łopatkę, umyć, osuszyć a następnie obficie natrzeć solą oraz pieprzem. Rozgrzać olej i ...


News

Szynka duszona...

1. Umyć mięso, osuszyć i smażyć na 4 łyżkach rozgrzanego oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Prz...


News

Pieczony schab...

1. Uprażyć na suchej patelni gorczycę z kminem aż będę strzelały na patelni. Utrzeć uprażone przypra...


News

Panierowane kabanosy...

1. Wymieszać mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cukier, pieprz, mleko, jajka i szczyptę soli n...


News

Pasta twarogowa...

1. Posiekać w drobne plasterki kabanosy. 2. Umyć szczypiorek, osuszyć i posiekać. 3. Wymieszać kaban...


News

Kotlety z...

Przepis: 1. Usunąć z dyni pestki (nie obierać), pokroić na plastry i piec w nagrzanym piekarniku do ...


News

Żurek z...

1. Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. 2. Dodać do bulionu pokrojoną kiełbasę i ...