skiba plac logo


Jakość


Wysoka jakość i bezpieczeństwo żywności stanowią podstawę systemów wdrożonych i certyfikowanych w Zakładach Mięsnych "SKIBA" (IFS, BRC). Działamy kompleksowo. Nie zaniedbujemy żadnego z ogniw skomplikowanego łańcucha, jakim jest cykl produkcyjny. Wdrożone przez nas systemy wspomagają ten proces, co gwarantuje bezpieczeństwo, higienę i niepowtarzalny smak wędlin. Kontrolujemy jakość wyrobów na każdym etapie — od momentu wejścia surowca do zakładu aż po produkt finalny.

          
                 Polityka jakości Zakładów Mięsnych "SKIBA"

ifs
ifs
ifs
ifs


Certyfikat IFS (International Food Standard)

To międzynarodowy standard bezpieczeństwa regulujący normy jakości produktów spożywczych. Zakłady Mięsne Skiba znalazły się w bardzo wąskim gronie podmiotów certyfikowanych.






Certyfikat BRC (British Retail Consortium)


Określa normy dotyczące bezpieczeństwa i jakości w przedsiębiorstwie. Certyfikat BRC to gwarancja bezpiecznej żywności zgodnej z wymaganym poziomem jakości.






Certyfikat QAFP

To Certyfikat Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności. Wyróżnia się nim taki proces produkcyjny, który gwarantuje wyższą jakość żywności. Jeśli firma została uhonorowana tym certyfikatem, to mają Państwo pewność powtarzalnej, stabilnej i wysokiej wartości produktów mięsnych wytwarzanych w tym zakładzie.


Certyfikat PDŻ
 
Poznaj Dobrą Żywność Znak PDŻ przyznawany jest tylko tym wyrobom, które spełniają kryteria opracowane przez Kolegium Naukowe ds. jakości produktów żywnościowych. Głównym celem programu jest informowanie konsumentów o produktach żywnościowych wysokiej jakości. Daje on gwarancję wyrobów najwyższej jakości, spełniających ściśle określone kryteria. Z pewnością ułatwia Państwu wybór odpowiedniego produktu podczas codziennych zakupów.

PDŻ jest narzędziem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jest także częścią projektu unijnego, którego celem jest podnoszenie jakości wyrobów oraz dbałość o ich smak.

jakosc1


„Żyjemy i pracujemy w dobrym smaku, który oferujemy również naszym Klientom”.

W Zakładach Mięsnych "SKIBA", położonych w przecudnej okolicy, nieustannie dbamy o to, aby mięso, z którego wytwarzane są nasze produkty, było najwyższej jakości. Bezpieczeństwo żywności to jeden z naszych nadrzędnych celów. Wszelkie procesy zachodzące w Zakładach Mięsnych "SKIBA" realizowane są z pełną dbałością o środowisko. Produkujemy, łącząc tradycję z nowoczesnymi formami wytwarzania. Dzięki tym czynnikom mamy pewność, że nasi klienci otrzymują mięsa i wędliny, które spełniają ich oczekiwania i zawsze mają ten sam wyjątkowy smak.


jakosc2

Jak realizujemy założone cele?

Podejmujemy wiele działań, między innymi:

— prowadzimy badania chemiczne i mikrobiologiczne mięs, półproduktów i wyrobów gotowych;

— współpracujemy z lokalnymi dostawcami i hodowcami; organizujemy szkolenia, dzięki którym mogą dostarczać nam surowce coraz wyższej jakości;
— dbamy o rozwój i doskonalimy wdrożony w zakładach system HACCP – dzięki niemu możemy zminimalizować ryzyko wszelkich zagrożeń na poszczególnych etapach produkcji i dystrybucji;
— utrzymujemy na niezmiennie wysokim poziomie systemy jakościowe, które zapewniają bezpieczeństwo żywności i gwarantują najwyższe walory smakowe wyrobów;
— racjonalnie i ekonomicznie wykorzystujemy dostępne zasoby wody, gazu ziemnego, energii elektrycznej; nowocześnie gospodarujemy odpadami;
— stosujemy innowacyjne rozwiązania w gospodarce wodno-ściekowej;
— minimalizujemy ilość zanieczyszczeń — troszczymy się o kondycję środowiska naturalnego, czystość wód i powietrza;
— monitorujemy wszelkiego rodzaju działania, od których zależy jakość i bezpieczeństwo oferowanych wyrobów;

jakosc44


— stosujemy rozwiązania nowej generacji w gospodarce energetycznej (odzyskujemy ciepło i stosujemy ekonomizery w kotłach parowych);

— redukujemy do minimum użycie środków zawierających substancje, które mogą negatywnie wpłynąć na środowisko naturalne;
— ściśle przestrzegamy obowiązujących w Polsce i Unii Europejskiej przepisów dotyczących ochrony środowiska;
— nieustannie szkolimy personel i rozwijamy jego umiejętności — firmę tworzą ludzie i to oni w głównej mierze odpowiadają za wysoką jakość i poziom produkcji;
— prowadzimy badania poziomu zadowolenia naszych klientów;
— udoskonalamy i poszerzamy ofertę dostępnych produktów, modernizujemy zakłady i doposażamy miejsca pracy — wszystko po to, by spełnić oczekiwania klientów i niezmiennie oferować przepyszne wyroby wysokiej jakości.

Wiemy, jak ważne w budowaniu stałej relacji z Klientami jest zaufanie. Dlatego konsekwentnie realizujemy nasze cele i dbamy o to, by nie zawieść Państwa oczekiwań.




Jakość



Wysoka jakość i bezpieczeństwo żywności stanowią podstawę systemów wdrożonych i certyfikowanych w Zakładach Mięsnych "SKIBA" (IFS, BRC). Działamy kompleksowo. Nie zaniedbujemy żadnego z ogniw skomplikowanego łańcucha, jakim jest cykl produkcyjny. Wdrożone przez nas systemy wspomagają ten proces, co gwarantuje bezpieczeństwo, higienę i niepowtarzalny smak wędlin. Kontrolujemy jakość wyrobów na każdym etapie — od momentu wejścia surowca do zakładu aż po produkt finalny.



PDŻ Logo

Certyfikat PDŻ 
Poznaj Dobrą Żywność Znak PDŻ przyznawany jest tylko tym wyrobom, które spełniają kryteria opracowane przez Kolegium Naukowe ds. jakości produktów żywnościowych. Głównym celem programu jest informowanie konsumentów o produktach żywnościowych wysokiej jakości. Daje on gwarancję wyrobów najwyższej jakości, spełniających ściśle określone kryteria. Z pewnością ułatwia Państwu wybór odpowiedniego produktu podczas codziennych zakupów.

PDŻ jest narzędziem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jest także częścią projektu unijnego, którego celem jest podnoszenie jakości wyrobów oraz dbałość o ich smak.

QAFP Logo

Certyfikat QAFP
To Certyfikat Systemu Gwarantowanej Jakości Żywności. Wyróżnia się nim taki proces produkcyjny, który gwarantuje wyższą jakość żywności. Jeśli firma została uhonorowana tym certyfikatem, to mają Państwo pewność powtarzalnej, stabilnej i wysokiej wartości produktów mięsnych wytwarzanych w tym zakładzie.

IFS Logo

Certyfikat IFS (International Food Standard)

To międzynarodowy standard bezpieczeństwa regulujący normy jakości produktów spożywczych. Zakłady Mięsne Skiba znalazły się w bardzo wąskim gronie podmiotów certyfikowanych.

BRC Logo


Certyfikat BRC (British Retail Consortium)

Określa normy dotyczące bezpieczeństwa i jakości w przedsiębiorstwie. Certyfikat BRC to gwarancja bezpiecznej żywności zgodnej z wymaganym poziomem jakości.

W dobrym smaku!

jakosc1


„Żyjemy i pracujemy w dobrym smaku, który oferujemy również naszym Klientom”.

W Zakładach Mięsnych "SKIBA", położonych w przecudnej okolicy, nieustannie dbamy o to, aby mięso, z którego wytwarzane są nasze produkty, było najwyższej jakości. Bezpieczeństwo żywności to jeden z naszych nadrzędnych celów. Wszelkie procesy zachodzące w Zakładach Mięsnych "SKIBA" realizowane są z pełną dbałością o środowisko. Produkujemy, łącząc tradycję z nowoczesnymi formami wytwarzania. Dzięki tym czynnikom mamy pewność, że nasi klienci otrzymują mięsa i wędliny, które spełniają ich oczekiwania i zawsze mają ten sam wyjątkowy smak.


Jak realizujemy założone cele?


jakosc2



Podejmujemy wiele działań, między innymi:


— prowadzimy badania chemiczne i mikrobiologiczne mięs, półproduktów i wyrobów gotowych;

— współpracujemy z lokalnymi dostawcami i hodowcami; organizujemy szkolenia, dzięki którym mogą dostarczać nam surowce coraz wyższej jakości;
— dbamy o rozwój i doskonalimy wdrożony w zakładach system HACCP – dzięki niemu możemy zminimalizować ryzyko wszelkich zagrożeń na poszczególnych etapach produkcji i dystrybucji;
— utrzymujemy na niezmiennie wysokim poziomie systemy jakościowe, które zapewniają bezpieczeństwo żywności i gwarantują najwyższe walory smakowe wyrobów;
— racjonalnie i ekonomicznie wykorzystujemy dostępne zasoby wody, gazu ziemnego, energii elektrycznej; nowocześnie gospodarujemy odpadami;
— stosujemy innowacyjne rozwiązania w gospodarce wodno-ściekowej;
— minimalizujemy ilość zanieczyszczeń — troszczymy się o kondycję środowiska naturalnego, czystość wód i powietrza;
— monitorujemy wszelkiego rodzaju działania, od których zależy jakość i bezpieczeństwo oferowanych wyrobów;


— stosujemy rozwiązania nowej generacji w gospodarce energetycznej (odzyskujemy ciepło i stosujemy ekonomizery w kotłach parowych);

— redukujemy do minimum użycie środków zawierających substancje, które mogą negatywnie wpłynąć na środowisko naturalne;
— ściśle przestrzegamy obowiązujących w Polsce i Unii Europejskiej przepisów dotyczących ochrony środowiska;
— nieustannie szkolimy personel i rozwijamy jego umiejętności — firmę tworzą ludzie i to oni w głównej mierze odpowiadają za wysoką jakość i poziom produkcji;
— prowadzimy badania poziomu zadowolenia naszych klientów;
— udoskonalamy i poszerzamy ofertę dostępnych produktów, modernizujemy zakłady i doposażamy miejsca pracy — wszystko po to, by spełnić oczekiwania klientów i niezmiennie oferować przepyszne wyroby wysokiej jakości.

Wiemy, jak ważne w budowaniu stałej relacji z Klientami jest zaufanie. Dlatego konsekwentnie realizujemy nasze cele i dbamy o to, by nie zawieść Państwa oczekiwań.