skiba plac logo

Technolog produktów mięsnych

2017-03-03

Czytaj więcej

Zakłady Mięsne „SKIBA” Andrzej Skiba w związku z rozwojem firmy poszukują osób do pracy w dwóch zakładach: w przetwórni (Chojnice) oraz w ubojni (Igły k. Chojnic) na stanowisko:

Technolog produktów mięsnych

Opis stanowiska:

- kreowanie nowych produktów na bazie autorskich receptur z zastosowaniem innowacyjnych rozwiązań technologicznych,
- obserwacja trendów rynkowych oraz monitorowanie innowacyjnych rozwiązań technologicznych,
- wdrażanie rozwiązań mających na celu doskonalenie istniejących produktów oraz procesów produkcyjnych,
- koordynacja prób technologicznych przy zastosowaniu nowych surowców, technologii oraz maszyn,
- wprowadzanie innowacji i ulepszeń ciągów technologicznych,
- nadzór nad procesem produkcyjnym,
- monitorowanie technologii produkcji pod względem pełnej dokumentacji i zgodności z obowiązującymi przepisami,
- tworzenie dokumentacji technologicznej (specyfikacje, receptury),
- utrzymanie stałego poziomu jakości produktów i ich powtarzalności,
- udział w kontroli jakości produktów i nadzorze nad prawidłowym funkcjonowaniem systemów jakościowych,
- udział w targach, kongresach i międzynarodowych wydarzeniach branżowych.

Wymagania:

- wykształcenie wyższe kierunkowe (technologia żywności i żywienia),

- minimum 5 letnie doświadczenie na analogicznym stanowisku w branży przetwórstwa mięsnego,

- znajomość zagadnień HACCP,

- znajomość linii technologicznych, maszyn oraz nowoczesnych procesów technologii,

- znajomość zagadnień z zakresu przetwórstwa mięsnego,

 

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres: j.bruska@zmskiba.pl bądź składanie dokumentów w siedzibie firmy przy ul. Derdowskiego 23 w Chojnicach.

Wyślij aplikację na tą ofertę pracy.